2011-09-11 17:04:39• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmárnémetiben is megállt a Kárpátalja Expressz

A Kárpátalja Expressz nosztalgiavonat péntek hajnalban immár második alkalommal indult el Budapesten a Nyugat-pályaudvarról, hogy a Felvidék, Kárpátalja és a Partium érintésével vasárnap késő este visszaérjen nemzetünk fővárosába. A nyolc személy- és két étkezőkocsiból álló szerelvény útja során vasárnap kora délután ért Szatmárnémetibe.

A Kárpátalja Expressz Nevetlenfalunál hagyta el Ukrajnát és Halminál lépte át a román határt és némi késéssel ért be a szatmárnémeti állomásra. A késés következtében a mintegy félezer utas, köztünk 150 német és angol turista, a tervezettnél valamivel kevesebb időt tölthetett el a pályaudvaron. Ez azonban nem akadályozta meg abban a több tucat várakozót és az utasokat, hogy megöleljék és köszöntsék egymást, kifejezvén, hogy soha nem feledjük magyarságunkat. Arra is akadt példa, hogy könnyes szemmel simogatta meg egy öregúr a vonatot!

Minden egyes vasúti kocsi egy-egy várost jelképezett, így külön vagonja volt Tokajnak, Szegednek, de Hargitának és Pannóniának is. Sőt, egy kocsit áldoztak a szervezők II. János Pál pápa emlékének is.

A legendás magyar Nohab mozdony vontatta és a Románia területén egy CFR Sulzer által előfogatolt szerelvény Érmihályfalva irányába indult tovább, ahol, akárcsak például Nevetlenfaluban, a civil lakosság mellett hivatalos személyek is fogadták a Kárpátalja Expresszt - ellentétben Szatmárnémetivel.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: